top of page

Anna: "Bra stämning på arbetsplatsen är viktigare än det mesta"

På internationella kvinnodagen pratar vi om olikheter och trivsel med Anna, som jobbar med lantbruksprodukter på Skandinaviska Områdesskydd.


Vem är du? Jag är en 35-årig tjej som är mitt i småbarnslivet med allt vad det innebär av skjutsande hit och dit, mys med familjen och tidsbrist.

Vad är det bästa med ditt jobb? Mina arbetskamrater! Vi har en härlig stämning på jobbet där alla kommer bra överens trots att vi egentligen är ganska olika. För mig är det viktigare än det mesta: att kunna vara sig själv och känna sig som en del i gruppen. Jag tror att det handlar mycket om respekt för olikheterna och en vilja att hjälpas åt när man kan, och det är vi bra på här. Sen tycker jag förstås också om att träffa kunder, och när jag kan vara med och hjälpa dem från start till mål i deras projekt.

Vad gör du när du inte jobbar? Helst av allt vill jag vara med familjen, men jag tillbringar också mycket tid i stallet med mina två hästar. Under sommarhalvåret är det lite lättare att lämna soffan för stallet, men när det är isigt och slaskigt är det ibland lite svårare. Men som med så mycket annat är det alltid värt det när jag väl kommer dit!

Hur tror du att ditt jobb kommer att förändras med tiden? Vi är fortfarande ganska nya inom elstängsel för djur och lantbruk och vi behöver jobba på att nå ut ännu bättre, så att djurägare förstår att vi är en partner att lita på och fråga om råd. Vi har stora kunskaper och kan vara värdefulla som bollplank, så vi behöver helt enkelt bli bättre på att kommunicera det, och det är ett arbete jag ser fram emot.

Vilka är dina tre bästa tips för ett bra områdesskydd för djur? 1. Mät ordentligt så att du är säker på hur mycket material du behöver. Det är inte kul om det saknas material när du ska montera. 2. Välj ett lite överdimensionerat aggregat så att du kan utöka hagen om du vill, så slipper du köpa helt nytt. 3. Köp material med bra kvalitet – det lönar sig i längden. Det kan kännas frestande att handla billigt men läs på noga och jämför olika produkter så att du vet vad det är du köper.

Comments


bottom of page