top of page

Flagga in hösten!

Nu har väl även den sista semesterfiraren hunnit tillbaka till jobbet, skolorna är i full gång och det är riktig höst i luften. På Skandinaviska Områdesskydd har vi monterat en del flaggstänger den senaste tiden, vilket känns passande i höstvindarna.

Flaggstänger från ledande tillverkare

Våra flaggstänger kommer från Adela, som är en av Nordens ledande tillverkare och leverantörer av flaggprodukter. De är ett seriöst företag som inte tummar på kvaliteten, vilket gör att du alltid kan känna dig trygg med deras produkter – oavsett om det är en ensam flaggstång till sommarstugan eller tiotalet flaggstänger utanför ett köpcentrum du önskar dig. Flaggstängerna finns i flera olika höjder mellan 4 och 16 meter och tillverkas av glasfiberarmerad polyester. De levereras komplett med allt som behövs för montage i berg och mark, och du kan enkelt beställa din flaggstång i Stängselbutiken med leverans hela vägen till dörren.

När ska man flagga?

Så här skriver Wikipedia: ”Nationsflaggan hissas på flaggdagar, på allmänna helgdagar eller vid andra särskilda högtider som exempelvis födelsedagar. Övriga dagar brukar ibland vimpel användas. Även andra typer av flaggor än nationella flaggor används, till exempel reklamflaggor, men dessa bör ersättas med nationsflaggan på de nämnda högtidsdagarna.

Vid dödsfall och begravningar hissas flaggan ”på halv stång” för att markera att man har sorg. Detta innebär att flaggan först hissas upp till topp, för att sedan omedelbart sänkas ned till 2/3 höjd om det är fristående flagga, eller till halva höjden om det är en fasadstång.[1] När flaggan tas ned görs manövern baklänges; först hissas flaggan i topp för att sedan omedelbart halas ner.”

Redo att flagga

Här gör sig bland annat Lärarhögskolan i Stockholm redo att flagga in hösten med en flaggstång från Skandinaviska Områdesskydd:Comments


bottom of page