top of page

Montage i vinterväder

Efter en lång julledighet är så gott som alla tillbaka på jobbet igen, och för oss som jobbar här betyder snö och kyla inte bara skidåkning och varm choklad. Vädret påverkar i högsta grad en stor del av vår verksamhet, och att säga att montaget inte försvåras vore inte sant. Dock är det långt ifrån omöjligt med montage i vinterväder, och arbetet fortsätter i alla väder.

Vi monterar som vanligt

Snö är i sig inte något större problem, och att skotta är inte en tyngre arbetsuppgift än andra för montörerna. Det som ställer till det ibland är när snön först smälter för att sedan frysa på igen, så att marken blir täckt av is. Tjäle i marken är också problematiskt eftersom det mesta vi monterar måste gjutas för att stå stadigt. Även vid tjäle går det förstås att montera, men det tar längre tid och är förstås tyngre.

Material i Stängselbutiken och montage i vinterväder

Just nu säljer vi förstås mycket snöstaket i vår webbutik, men stängsel är populärt året om. Även bommar och grindar hör till vinterns vanligaste arbeten. Vi är fullbokade större delen av vintern, men väntetiderna är inte så långa för montage i vinterväder och vi rekommenderar alla som funderar på att låta montera staket eller stängsel att boka i tid. Våren kommer fortare än man tror och då är väntetiderna betydligt längre, även om vi brukar kunna möta de flesta förfrågningar och önskemål.

Sommardrömmar…

Utanför fönstret har det mörknat, och snön fortsätter att falla. Samtidigt tittar jag igenom vår stora bildbank, och tänker på hur otroligt långt borta sommaren kan kännas. Om några månader är den här igen, men till dess får jag nöja mig med bilder på stängsel i solsken.bottom of page