top of page

Skandinaviska Områdesskydd utsett till Superföretag


För andra året i rad finns Skandinaviska Områdesskydd med på listan över Sveriges Superföretag, framtagen av Veckans affärer för tionde året. På listan finns mindre än en procent av de cirka 50 000 svenska företag som omsätter mer än 10 miljoner kronor per år, och kriterierna är ”löjligt tuffa” enligt Per Weidenman, senior analytiker på Bisnode som tagit fram listan tillsammans med Veckans Affärer.

Hårda kvalgränser

Försäljningstillväxt väger tungt bland kriterierna, men det räcker inte med ett eller två bra år. För att kvala in måste företaget kunna visa upp god tillväxt under minst fyra år. Uthållig vinst, avkastning och skuldsättning är andra grenar där företagen måste klara kvalgränsen, och för rättvisans skull jämförs också varje företag med sin bransch. Det finns inget företag som varit med på listan under alla tio år som den funnits, men Jula är det företag som ligger bäst till med sina nio år på listan.

Fler Superföretag än tidigare

I år är Superföretagen fler än någonsin. Förra toppåret var 2009, där siffrorna avspeglade verksamhetsåret 2008 innan finanskrisen hunnit slå igenom. Mellan 2013 och 2014 utökades listan med 76 företag och nådde rekordnivån 442 stycken. Ännu är 2015 inte slut och vi har trots att vintern närmar sig snabbt fortfarande fullt i kalendrarna, så kanske får vi se vårt namn på listan även nästa år.

Superföretag för framtiden

Vad betyder det att för oss att Skandinaviska Områdesskydd utsett till Superföretag? För oss är det förstås en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb som uppskattas av våra kunder. Vi strävar alltid efter att förbättra och vidareutveckla, och det gäller alltifrån de produkter vi säljer och monterar, till vår organisation. Vi tror helt enkelt att det är en styrka att kunna kombinera det stora företagets tydliga riktlinjer och styrdokument med det mindre företagets flexibilitet och nytänkande. Vill du veta mer om hur vi tänker? Lär om vår värdegrund här, och se vår affärsidé här. VA’s lista över alla superföretag hittar du här.

Comments


bottom of page