top of page

Staket på bryggan och uteplatsen

Säkerheten måste alltid komma först, även när man i övrigt bara vill slappna av och tänka på annat. På sommaren handlar säkerheten ofta om vatten, och att ha ordentliga staket och grindar för att inga barn ska riskera att falla i hav, sjöar och dammar. Ett staket på bryggan eller uteplatsen invid vattnet är en annan viktig säkerhetsåtgärd.

Något att hålla i

Ett staket på bryggan ger ett välkommet stöd och något att hålla i före och efter dopp, för både stora och små. Det är också skönt att luta sig mot med något kallt att dricka, medan man ser ut över vattnet. Eller att hänga badhandduken på, för all del. Många har uteplatser i direkt anslutning till vatten och då är det förstås också viktigt med ett ordentligt räcke som tydligt visar var kanten på uteplatsen går, även när det är lite mörkt ute.

Bra staket på bryggan

De flesta brygg-staket är byggda av trä, och det passar förstås alltid bra eftersom både bryggor och altaner tenderar att vara byggda av just trä. Vill man ha det lite mer exklusivt är ett smidesräcke oerhört snyggt och effektfullt mot det glittrande vattnet, i synnerhet om det matchar övriga staket eller balkongräcken. Oavsett materialval är det att rekommendera att ha en tydlig överliggare att hålla i – att låta överkanten vara sluten och rak och inte bestå av spetsiga spjälor.

Många modeller i Stängselbutiken

Du hittar trästaket, smidesräcken och färdiga byggsatser av snygga altanräcken i vår webbutik. Här ser du tydliga priser och hittar all information du behöver för att kunna beställa och montera ditt staket på bryggan.תגובות


bottom of page