top of page

Elstängsel skyddar djuren

Ett elstängsel skyddar djuren och håller oönskade djur ute. Ett elstängsel är ett slutet kretssystem. När ett djur kommer i kontakt med stängslet får det en kraftfull men säker stöt. Efter kontakt kommer strömmen från djuret att gå ned till marken och via jordningssystemets jordspjut återvända till aggregatet.

Så funkar elstängslet

Elstängslet består av följande delar:

  • Aggregat – som skickar ut strömimpulser.

  • Ledningstråd – band, (plast)tråd, High Tensile eller Equifence som leder strömmen.

  • Stolpar – för montering av ledningstråden.

  • Isolatorer – som isolerar strömmen från trä- eller järnstolparna, så att den inte försvinner ut i marken.

  • Jordning – leder strömmen tillbaka till aggregatet vid kontakt med ledningstråden, så att en krets skapas.

Många fördelar

Ett elstängsel skyddar djuren och erbjuder många fördelar i jämförelse med ett stängsel eller staket som inte är elektriskt.

Billigare: Först och främst är ett elstängsel billigare (upp till 50 % lägre kostnader), både vad gäller material och arbete. Ett elstängsel kan du montera själv eller så kan vi göra det åt dig.

Säkert och pålitligt: Ett elstängsel är inte bara en fysisk utan även en psykologisk barriär för djuret. Efter den första kraftfulla men säkra elstöten kommer djuret att hålla ett instinktivt och fysiskt avstånd till stängslet.

Längre livslängd: Stängslets fysiska belastning är nästan noll, då djuren kommer att försöka undvika fysisk kontakt med stängslet. Stängslet håller därför i många fler år jämfört med ett stängsel som inte är elektriskt.

Högsta kvalitet i Stängselbutiken

Nu kan vi äntligen erbjuda våra kunder elstängsel och tillbehör med absolut högsta kvalitet, eftersom vi sedan april månad samarbetar med det världsledande företaget Gallagher. Gallagher kännetecknas av sitt breda sortiment, hög kvalitet och gedigen kunskap, vilket känns extra viktigt när det gäller djurhållning. Du hittar hela sortimentet av elstängsel från Gallagher i Stängselbutiken, och vill du ha hjälp att hitta rätt produkter för dina behov är du välkommen att ringa oss så berättar vi mer.留言


bottom of page