top of page

 

Trädgård

En trädgård kan behöva ett omgärdande stängsel som håller de egna djuren på insidan och vilda djur på utsidan. Det kan också behövas kompletterande inhägnader i trädgården, runt planteringar, altaner och pooler,  eller för att gränsa av delar av trädgården.

Yttre inhägnader

Om du är ute efter att hålla djur borta från din tomt behöver du ett lite högre stängsel. Viltnät är ett exempel som är väldigt kostnadseffektivt, medan till exempel flätverksstängsel är tåligare och står längre. Ett bra förslag är att plantera buskar eller klätterväxter Grindar är förstås nödvändiga för att enkelt ta sig ut och in i trädgården, och även dessa måste ha rätt höjd för att hindra djur.

Inre inhägnader

Kanske har du buskar eller odlingslotter som behöver skyddas extra mot djur? Då är trädgårdsnät ett bra alternativ. Det är flexibelt och lätt att montera. Runt en pool är säkerheten viktigast och här är ofta ett trästaket ett trevligt alternativ. En barnsäker grind är många gånger en absolut nödvändighet som inte får glömmas bort. Kring altaner är ofta önskemålet att minska insynen för att öka trivseln och skapa ett rum i trädgården. Här kan en spaljé vara bra: det minskar insynen samtidigt som den är luftig och inte ger någon känsla av instängdhet.

bottom of page