top of page

Fårstängsel för djur, till exempel getter, får och höns

På en gård är det förstås av yttersta vikt att ha ett stängsel för djur som är säkert, både för att djuren inte ska kunna rymma men också för att djur utifrån inte ska kunna ta sig in och kanske skada de inhägnade djuren. Flätverksstängsel är vanligt som fårstängsel och passar perfekt som inhägnad åt får, getter, höns och andra mindre djur.

Viltstängsel eller annat stängsel för djur

Ett fårstängsel för djur ska vara smidigt, inte för dyrt och gärna enkelt att montera. Vi monterade nyligen stängsel för getter och höns på en gård i Trollhättan, och här föll valet på vanligt flätverksstängsel framför viltstängsel. Industristängsel och villastängsel har mindre maskor än vanligt viltstängsel, vilket är mycket viktigt när det gäller mindre djur. Det värsta scenariot är sällan att djuren rymmer utan att det fastnar i maskorna under försöket, vilket kan leda till kvävning. Ett vanligt stängselnät har maskor på 50×50 mm och är därför ett bra alternativ till viltnätet. Det är lätt att se igenom, samtidigt som det är underhållsfritt och har överkomligt pris. Det är också flexibelt på så sätt att det går lätt att montera på olika underlag.

Tak över huvudet – eller stängsel

När det handlar om fåglar måste man ha ordentlig höjd på stängslet, och kanske till och med ett nättak. I Trollhättan byggdes inhägnaden åt både getterna och hönsen av varmförzinkat industristängsel, och på hönsens inhägnad lades nät över som ett tak. Getternas hage fick en enkel profilgrind som ingång medan hönsens inhägnad försågs med en nätad enkelgrind eftersom mellanrummen i profilgrinden annars skulle kunna innebära rymning.

Köpa stängsel för djur

I vår webbutik, Stängselbutiken, säljer vi både viltstängsel och flätverksstängsel. Vi har även elstängsel för de fall där sådant behövs. Såväl stängsel som viltnät är lagervaror med korta leveranstider, och vi levererar till hela Sverige. Vill du ha hjälp med montaget kan du begära en kostnadsfri offert här.


Comments


bottom of page