top of page

Grindlås för alla behov

Som en fortsättning på temat grindar har vi nu kommit fram till den många gånger svagaste länken: grindlåset. Med ett svagt grindlås spelar det ingen roll hur stabil grinden är, så det är värt att tänka till innan man väljer grindlås.

Grindlås för hög säkerhet

När man pratar om grindar och säkerhet handlar det ofta om barn och djur som ska hållas på rätt sida av grinden. Barnstugelås, som kräver både koordination och styrka för att öppna, är populära val. Vi säljer bland annat Lyftet, ett extra långt fjädersprintlås med mottagare som kräver att den som öppnar kan dra handtaget rakt uppåt, och Överfallslås, som öppnas genom att både dra och lyfta handtaget. Båda låsen är svåra för små barn att klara av. MagnaLatch är ytterligare ett bra lås för barn, eftersom det öppnas med en kapp placerad högt upp på låset.

Vanliga grindlås

För en vanlig villagrind är ofta ett Handtrycke det mest funktionella. Det är lätt att montera och lätt att öppna. Ett alternativ till handtrycket är att ha en knopp eller ett vanligt handtag, med eller utan lås. LockLatch är ett annat alternativ som öppnas smidigt med en handtryckning.

Grindlås för inomhusbruk

Inomhusgrindar är vanliga framför allt inom vård och omsorg, och här handlar det om att grinden ska öppnas och stängas enkelt, snabbt och säkert. MagnaLatch är ett smidigt lås för inomhusgrinden, och den passar grindar i både trä, plast och metall. Låset öppnas genom en enkel dragning åt sidan, med eller utan nyckel.

I Stängselbutiken hittar du ett komplett sortiment av grindlås, för alla typer av grindar. Vi har märken som Locinox, Accessa och LockSmart för direkt leverans och till bra priser.


Kommentare


bottom of page