top of page

Högt stängsel för bollplaner och idrottsplatser

Det vanliga stängslet är ofta mellan 1000 och 2000 mm högt, men ibland räcker inte det. Vid bollplaner och idrottsplatser behövs ofta ett extra högt stängsel, för att inga bollar ska kunna hamna utanför planen och skada förbipasserande eller fönsterrutor, till exempel. Ett tillräckligt högt stängsel fångar effektivt upp alla höga skott och håller bollen på planen.

Olika sorters högt stängsel

Bollplaner och idrottsplatser kan ha olika typer av stängsel. Ibland används stålnätspaneler, vilket kan ha en fördel om det är placerat på en plats där många barn, som kanske klättrar och hänger på stängslet, rör sig. Ofta är det klassiskt flätverksstängsel som används. Det kompletteras sedan med bollfångarnät ovanför, eftersom det stoppar upp och hindrar bollarna från att studsa tillbaka om de skjuts in i nätet med fart.

Täta underkanter

Ibland är marken inte helt jämn där stängsel ska monteras, och vid bullplaner är det därför viktigt att undertäta ordentligt så att inga mindre bollar kan rulla ut under stängslet.Det kan man göra genom att sätta en panel i nederkanten. Det ger dessutom också ett lite mer inramat och genomtänkt intryck.

Sjöstadens bollplan

I november färdigställdes Sjöstadens bollplan, där vi monterade fyra meter högt bollfångarnät över det befintliga stålstaketet, samt satte stålnätspaneler och en grind för extra säkerhet. Bollplanen är väldigt högt belägen och nära den ligger flera flerfamiljshus med balkonger och fönsterrutor mot bollplanen så här känns det extra viktigt med ett säkert bollfångarnät.

Vad kostar stängsel?

Vi tycker att det ska vara enkelt att kunna jämföra olika priser och produkter, och därför fyller vi ständigt på vår webbutik med produkter och information. I Stängselbutiken kan du se priser på vanligt stängsel, stålnätspaneler och bollfångarnät, och vill du att vi räknar på ett helt projekt lämnar vi gärna en kostnadsfri offert som du kan ta ställning till.
Comments


bottom of page