top of page

Höst på skolgården - så monterar vi säkra stängsel för barn

Vi ser dem överallt i de bostadsområden som vi passerar genom påväg till nya arbetsplatser: Skolor. Förskolor. Stängsel. Och barn som klänger på dem.

Och sanningen är väl att man själv också klättrat på ett och annat barnstugestängsel och staket i sina dagar. Varför gå runt staketet när man kan klättra över det? Sådan är barndomens logik, även om vi gör vårt bästa för att hålla barn på rätt sida av stängslet och hindra dem från att rymma.

Så monterar du stängsel för barn

Men klättrande barn medför också ett annat problem: de sliter hårt på stängsel runt skolor och förskolor. Vi vet det, och därför tar vi alltid hänsyn till det när vi monterar barnstugestängsel. Några saker är bra att tänka på när du ska montera ett stängsel för barn:

  1. Använd barnstugestängsel. Det nätet har mindre maskor (40×40 mm istället för 50×50 mm) och gör så att barns små händer inte kommer genom dem lika lätt. Dessutom blir det svårare för små fötter att få fäste på stängslet.

  2. Montera stag och strävor på utsidan av stängslet. På insidan blir de alldeles perfekta kläng- och klättra-redskap.

  3. Montera en överliggare. Stängslet blir stadigare och håller betydligt bättre för de barn som ändå vill hänga där och spana.Comments


bottom of page