top of page

Installera motor på en gammaldags grind

När man pratar om automatiserade grindar och motorpaket tänker de flesta på moderna grindar i stål och smide. Det är ju också ganska ofta precis just så – att det är moderna grindar som motoriseras – men man kan även installera en motor på en gammaldags grind. I filmen nedan visas en grind från Jämtgärdsgård som montörer från Stängselbutiken/Skandinaviska Områdesskydd installerat motor på.

Grindmotor förenklar vardagslivet

En grindmotor ses av vissa som lyx, medan andra ser den som ren nytta. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan: det ÄR lyxigt och bekvämt att slippa gå ur bilen, men samtidigt kan det handla om att platsen du annars måste stanna och gå ur bilen inte är säker, eller att du rent fysiskt har svårt att öppna och stänga den manuella grinden.

Motor på en gammaldags grind?

Gamla eller gammaldags grindar kan ha fantastiskt mycket känsla och patina, och många är dessutom väldigt rejält byggda och håller länge. Då är det synd att byta ut grinden mot en modern bara för att man behöver en grindmotor, och det är heller inte nödvändigt. Många grindmotorer idag är också väldigt diskreta och inget som stör grindens utseende i övrigt. EasyKit är en driftsäker och snygg grindmotor som passar de flesta villagrindar upp till fem meters bredd, som passar både moderna grindar och när man vill ha en motor på en gammal grind.

Fler motorer i Stängselbutiken

I Stängselbutiken hittar du flera modeller av gindmotorer, för såväl slaggrindar som skjutgrindar. Karm, Easy och Eko-Swing är några av våra populäraste motorer som du kan läsa mer om grindmotorer – Stängselbutiken.
Comments


bottom of page