top of page

Kastanjestaket -snyggt staket helt utan gifter

I år har vi fått in fina kastanjestaket i butiken! Kastanjestaketet är ett vackert och luftigt alternativ till trästaket, och det passar extra bra i naturnära miljöer.

Våra kastanjestaket finns i flera höjder och med två olika tätheter. En modell är lite tätare med ca 5 cm mellan spjälorna och en är lite glesare med ca 7,5 cm mellan spjälorna. Spjälorna hålls ihop av en galvaniserad ståltråd. Staketet levereras på rulle som du enkelt rullar ut och monterar mot stolpar.

Kastanjestaket – giftfritt och ekologiskt

Kastanjestaketen tillverkas av kluven kastanj och det är helt giftfritt och ekologiskt. Till skillnad från impregnerade trästaket behöver inte kastanjestaketen särskild hantering när det inte längre används. Eftersom kastanjeträet innehåller mycket garvsyra får det hög hållbarhet: garvsyra konserverar och bevarar nämligen.

Begränsad utbredning

Eftersom kastanj är ett träslag som är begränsat i sin utbredning finns det bara begränsad tillgång på träslaget. Det betyder att det ofta bara säljs under en period på våren, och att det sedan är mycket svårt att få tag i. Med det sagt – känner du att kastanjestaket är precis vad som saknas i din trädgård är det dags att slå till nu!

Andra miljövänliga alternativ

Kastanjestaketet är ett av våra miljövänliga alternativ, men det finns även andra varianter. Vill du ha träpålar finns Robinia, som är ett mycket hårt och tåligt träslag som står mycket länge utan att ruttna. För spaljéer, staket och plank finns OrganoWood, som är ett giftfritt alternativ till impregnerat virke. Vi har också staket och spaljéer i komposit. De tillverkas helt utan tillsatser, är helt återvinningsbara och har lång livslängd. Dessutom finns kompositalternativen i flera färger, och de är lika lätta att bygga med som vanligt trä.

Vad kostar det?

Du hittar våra kastanjestaket i Stängselbutiken. Här finns också våra spaljéer i komposit, och plank som du kan få i Organowood. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med offerter och montage!bottom of page