top of page

Klämskydd för industrigrindar

Vi monterar ett stort antal skjutgrindar och slaggrindar för industrin varje år, såväl manuella som motoriserade. När det gäller automatiska grindar är säkerheten extra viktig, för att ingen ska riskera att skadas när grinden öppnas eller stängs.

Tillval för industrigrindar

En bra industrigrind ökar säkerheten såväl som smidigheten markant. Med hjälp av en mängd olika tillval kan grinden anpassas för att passa perfekt för verksamheten – till exempel finns fjärrkontroller, radiomottagare, gsm-moduler, fordonsdetektorer och kodlås som alla förenklar och effektiviserar inpassagen.

Säkerheten först

Något som är lätt att glömma mitt bland alla finesser, men som är oerhört viktigt är förstås säkerheten. Fotoceller som känner av eventuella hinder och reverserar grinden är en viktig säkerhetsanordning, liksom fordonsslinga. Belastningsvakt och motorskydd skyddar grinden och dess motor från onödigt slitage.

Klämskydd för industrigrindar

Bland de viktigaste funktionerna hos industrigrinden är klämskydden, som precis som namnet antyder ska se till att det är omöjligt att klämmas och skadas när grinden öppnas eller stängs. Klämskydd finns oftast både på grindens framkant och på själva grindstativet. Stoppknappar på grindens in- och utsidor gör det möjligt att avbryta grindens rörelse, liksom att återuppta den.

Test av klämskydd mm

Vi monterar många industrigrindar varje år, och en viktig del av installationen handlar om att testa grindens säkerhet. Vi testar klämskydd, fotoceller och stoppknapp på flera sätt för att garantera dess funktion och säkerhet.

Stängselbutiken

Du hittar alla våra industrigrindar i Stängselbutiken. Här hittar du också våra olika motorpaket och styrningsalternativ. Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!Comments


bottom of page