top of page

Moderna smidesstaket för stilmedvetna

Smidesstaket är ett av de mest klassiska, tidlösa och eleganta områdesskydden som finns, och att de dessutom är hållbara och underhållsfria blir tydligt bara genom en snabb promenad i äldre villaområden: här står ståtar ofta många gamla smidesstaket i femtiotalsstil med härlig patina och samma stolthet som när det monterades.

Vad innebär moderna smidesstaket?

Men det är också lätt att låta tanken stanna där – vid de klassiska smidesstaketen som vi sett i alla år. Jag tror att de flesta som tänker på smidesstaket får bilden av svarta, raka smidesprofiler eller de lite mer rundade formerna från mitten av förra århundradet, men idag finns betydligt fler variationer och designmöjligheter än så, och moderna smidesstaket är i högsta grad en sanning.

Vad menar jag då med moderna smidesstaket? Tja, jag tänker större fält, staket som vågar ta plats och synas, andra färgval än de traditionellt svarta och kanske även andra strukturer. Många väljer idag högre modeller av smidesstaket för att få funktionen av insynsskydd samtidigt som det är betydligt lyxigare än ett plank och ger en mer gedigen känsla än en spaljé.

En av världens främsta producenter

Vi samarbetar med en av världens bästa producenter av smidesstaket, Wisniowski, och kan därför erbjuda en mängd olika modeller av smidesstaket och smidesgrindar. De olika modellerna är indelade i olika kategorier baserade på typ och design, och den senaste kategorin med de allra nyaste smidesmodellerna fick namnet Modern: morderna smidesstaket för den designintresserade. I serien Modern finns 13 olika modeller. Bland de andra kategorierna finns Classic med klassiska, tunna profiler, Lux med med livfulla linjer och romantiska inslag, Style med trendig och ren design och Premium med exklusiv och traditionell design. Wisniowskis produkter har alla mycket hög kvalitet och rostskydd genom DuplexSystem vilket garanterar total underhållsfrihet. Se alla våra modeller av smidesstaket och tydliga priser direkt i Stängselbutiken.

Planera för smidesstaket

Smidesstaket är ett oerhört flexibelt områdesskydd som kan kombineras på en mängd olika sätt och anpassas efter så gott som alla underlag, även kraftigt lutande terräng. I och med produktionsprocesserna kan speciallt måttanpassade sektioner beställas för att få perfekt passform. Det finns också matchande smidesgrindar för alla modeller, såväl gånggrindar som slaggrindar och skjutgrindar. Det är svårt att inte falla för smidesstaketens förmåga att anpassas och förhöja intrycket av vilken fastighet som helst. Vi hjälper dig självklart om du behöver det, och våra avancerade ritprogram garanterar ett lyckat resultat från början till slut.

Moderna smidesstaket och grönska – en svårslagen kombination

Smidesstaket innebär alltid en relativt hög kostnad jämfört med de flesta andra områdesskydd, men långt ifrån alla väljer att montera smide runt hela tomten. Ofta bryter man av med gröna buskar som mjukar upp smidet. Nedan är en bild från ett av våra senare projekt, där grindar av modellen Modern AW10.110 kombinerats med skyddande Thujor. Genom att välja en färg som är lite mjukare än den vanliga svarta kommer man helt undan några som helst kompakta känslor. Moderna smidesstaket är supersnyggt, eller hur?Comments


bottom of page