top of page

Montera elstängsel för djur - smidigt och enkelt

Att montera elstängsel är inte svårt, och elstängsel har dessutom flera fördelar jämfört med stängsel som inte är elektriska. De är både billigare och mer pålitligare än ett vanligt staket för djur. Dessutom är de lätta att montera, så att du kan göra det själv.

Montera elstängsel själv

Det är lätt att tro att elstängsel är dyrt, men faktum är att du kan få ett elstängsel till betydligt lägre pris än ett vanligt stängsel – kanske till så mycket som +/-50% lägre kostnad. Det beror delvis på att det inte krävs så mycket material och att många av elstängslets delar inte är särskilt dyra. Det är också lätt att själv montera ett elstängsel, vilket ger ytterligare prisfördelar. Ett elstängsel håller också väldigt bra eftersom det har så låg belastning: djur som en gång fått en stöt av stängslet kommer att hålla sig ifrån det och det blir liten eller ingen fysisk belastning på stängslet.

Säkerheten

Fortfarande tror en del att elstängsel är skadligt för djur, men så är det inte. Stöten som djuret får om det går emot stängslet är inte farlig, men obehaglig. Ett elstängsel är förstås en fysisk barriär för djuren, men minst lika viktigt är att det också är en psykologisk barriär. När djuret har fått en första stöt kommer det att instinktivt hålla ett avstånd till stängslet. Stöten som djuret får är kraftfull, men inte farlig. Elstängsel ger helt enkelt mycket hög säkerhet.

Rätt elstängsel för rätt djur

Olika djur kräver olika slags inhägnader för att må bra och vara säkra. De beter sig på olika sätt och därför är det viktigt att välja ett stängsel som ger största möjliga säkerhet utifrån djurets förutsättningar och beteende. Hästar ska till exempel aldrig ha taggtrådsstängsel eftersom en häst som blir rädd eller trängd gärna vill ta till flykten och då kan skadas mot stängslet. Det bästa för hästar är ett väl synligt staket som dessutom kan fånga upp hastigheten om de kommer emot stängslet.

Kvalitet och kunskap är A och O

Det finns en mängd olika komponenter att välja bland när man ska montera elstängsel, och det är inte alltid lätt att veta hur man ska välja. Därför är det viktigt med leverantörer som har mycket kunskap om djurstängsel – en bra leverantör finns inte bara med vid försäljningen av produkterna utan också för att bolla idéer och ge support när något inte fungerar som det ska. I Stängselbutiken har vi ett stort utbud av världsledande Gallagher till försäljning, och hos oss på kontoret kan du få hjälp med de flesta av dina frågor. Vi har plockat ihop färdiga stängselpaket för att göra valet extra enkelt för våra kunder, men hjälper gärna till även med skräddarsydda lösningar när du vill montera elstängsel.コメント


bottom of page