top of page

Norrtäljetornet - glasräcke på 16 våningar


När Norrtälje Hamn växer fram som en helt ny stadsdel i Norrtälje står Soltornet och dess glasräcken i centrum. Det 16 våningar höga bostadshuset ligger centralt med en fantastisk utsikt över vattnet. Alla 16 våningar pryds av stilrena glasräcken som håller hög säkerhet utan att tumma på utsikten.

Glasräcke populärt val

Glasräcken blir ett allt populärare val både för privatkunder, som söker balkong-, altan- eller trappräcken, och i offentliga miljöer. Köpcentrum, idrottsanläggningar och restauranger väljer allt oftare glas, och faktum är att glas ÄR ett väldigt säkert alternativ. Glas som används i glasräcken är alltid laminerat, vilket betyder att det inte faller isär även om det går sönder. Lamineringen innebär att två glasskivor limmas ihop, och limmet gör så att det hålls ihop trots skador. Ibland används även härdat glas. Det innebär att glaset är starkare och att det spricker på ett annat sätt om det skadas. Då blir rutan krossad istället för att bli till skärvor som kan skada, men tack vare lamineringen faller det ändå inte sönder.

Lätt att montera

Att montera ett glasräcke är förhållandevis lätt. Det kan dessutom monteras på många olika underlag, och ovanifrån eller från sidan. Glasräcket finns i två huvudmodeller: det stolpfria – som monteras i en bottenskena – och det vanliga glasräcket som monteras med stolpar och klämfästen.

I Stängselbutiken har vi allt som du behöver för att själv montera ett glasräcke, och vi hjälper dig gärna med ritningar. Vi kan också montera ditt räcke – oavsett om det är på marknivå eller 16 våningar upp.

Comments


bottom of page