top of page

Palissader med murade stenstolpar

Rent historiskt så används begreppet Palissader för att beskriva ett pålverk – en befästning som är byggd av stockar som tryckts ner i marken. Palissaderna var snabbyggda och användes framför allt för att försvara tillfälliga läger, eller som skydd och stöd medan man byggde en riktig mur.

Dagens palissader

Idag ser palissaderna annorlunda ut, och byggs av kraftiga fyrkantsprofiler som svetsas både stående och liggande, samt snedkapas i toppen för att ge ett gediget och säkert intryck. Fortfarande användes de där säkerheten är viktig, men det är också ett uppskattat områdesskydd eftersom det har ett modernt och stilrent utseende som ger ett exklusivt intryck.

Minimalt med underhåll

Palissader ses ofta runt bilfirmor och andra anläggningar där kraven på säkerhet och god design är höga, men det blir också allt vanligare runt privata tomter. De släpper igenom ljus och rymd, samtidigt som de uppfattas som ett modernt områdesskydd. Konstruktionen och ytbehandlingen ger dessutom palissaderna en lång livslängd trots minimalt med underhåll.

Palissader runt villatomten

För en tid sedan monterade vi lite lägre, grålackerade palissader på både stenstolpar och vanliga stålstolpar runt en privat tomt i södra Sverige. Resultatet blev superbra, tycker vi! För priser och mer information om palissader, besök vår webbutik Stängselbutiken.se. Du hittar fler av våra palissad-jobb på vår referenssida.
Comentários


bottom of page