top of page

Rastgård för hunden på vintern - så fungerar det

En rastgård är många gånger högt uppskattad av såväl djur som ägare, och i synnerhet under sommarhalvåret. Men precis som att vi människor kan sakna att vara utomhus när det blir mörkare och kallare längtar även många djur ut.

Planera för rastgård

En hundgård kan stå ute året om eftersom den är galvaniserad och stadig. Däremot måste man förstås planera för extra skydd för hunden som ska vara ute. Precis som under alla årstider måste rastgården ha platser som både ger sol och skugga, samt skydd mot regn och vind. En annan regel som jordbruksverket satt upp säger att det också ska finnas en liggplats som är upphöjd från marken, och om hunden ska vara där mer än någon timme per dag måste det finnas en koja eller annat utrymme inomhus där den kan få skydd och värme.

Rasta utanför gården

Det är viktigt för hundar som vistas länge i hundgårdar att miljön är stimulerande, och att de får komma utanför rastgården då och då. Man måste därför tänka på att rasta hunden på annan plats åtminstone en gång per dag.

Vi har äntligen fått påfyllt med hundgårdar och har nu alla modeller på lager. Just nu har vi kampanj på hundgårdar i Stängselbutiken. Köp din hundgård innan jul så ger vi 10% rabatt om du anger rabattkoden VINTERHUND. Vi skickar fraktfritt till de flesta orter (undantaget delar av Norrland och öar). Se alla våra hundgårdar i Stängselbutiken!

Lätt att bygga hundgård

Hundgårdarna är lätta att montera och flexibla i sin utformning. Alla nödvändiga skruvar, muttrar och brickor ingår. Alla hål är förborrade. Vi säljer våra hundgårdar i sektioner så att du lätt ska kunna få precis den storlek som din hund behöver. Vår minsta hundgård mäter 9 kvm och vår största hela 70 kvm, men det finns alla möjligheter att själv utförma din hundgård efter de behov du har. Du kan t ex välja att sätta in en skiljevägg och ha två separata dörrar, om du har flera hundar som behöver skiljas åt.Comments


bottom of page