top of page

Säkra idrottsplatser

Säkra idrottsplatser ska ha ett gott områdesskydd som skyddar förbipasserande från att träffas av flygande bollar eller puckar samtidigt som det också hindrar obehöriga från att alltför enkelt ta sig in på planen när aktiviteter pågår där. En bollplan ska aldrig vara innebära en risk för någon. Runt skolstarterna är det alltid mycket jobb med att reparera och bygga nytt kring skolor och idrottsplatser, men det är också många villaägare och samfälligheter som passar på att se över lekparker och fotbollsplaner.

Vanliga områdesskydd

Det vanligaste områdesskyddet runt en idrottsplats är det klassiska flätverksstängslet i kombination med ett högre bollfångarnät, men vi monterar också en hel del paneler. De ger ett extra exklusivt, hållbart och snyggt intryck. Paneler kan vara bra att överväga om idrottsplatsen är lite extra utsatt, till exempel av klättrande barn, eftersom de är väldigt stadiga i konstruktionen. Det är ofta viktigt att noga tänka över skyddet runt hela idrottsplatsen och inte bara bakom målburarna, för att stoppa upp personer som inte ska röra sig på planen och hindra bollar från att försvinna alltför långt bort. Noga planerade entréer där stängslet går omlott eller lättmanövrerade grindar är två sätt att kontrollera flödet av människor. Läs mer om vad vi kan göra för att skapa hållbara och säkra idrottsplatser här.

Material för säkra idrottsplatser

För större idrottsplatser är ofta det mest effektiva att anlita oss för montaget, men har du tid, kunskap och vilja kan du ofta montera mindre projekt själv. Då kan du enkelt köpa ditt material i Stängselbutiken, för leverans direkt till montageplatsen. Behöver du hjälp att planera områdesskyddet hjälper vi dig gärna: ring oss på 08-500 11 530.Comments


bottom of page