top of page

Skandinaviska stödjer Polisens hundförarförbund

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och det är vi flera här på företaget som gärna intygar. Det är en av alla anledningar till att vi valt att stödja Polisens hundförarförbund, vilket är en intresseorganisation som genom lägerverksamhet utbildar hundar och hundförare för polisiärt arbete. De anordnar också tävlingar och utser årets polishund.

En bra polishund enligt Polisens hundförarförbund

Polishundar fascinerar många med sin lydnad och sina speciella kompetenser. Men hur ska en bra polishund vara? Nyfikenhet är förstås viktigt, samt bra förmåga till vittring. Men det är också viktigt att hunden inte är alltför intresserad av människor, eftersom det kan minska hundens koncentration. Den beskrivningen stämmer väl in på årets polishund 2015; fyraåriga Herman von den Sennequellen. Herman arbetar som patrullhund tillsammans med sin förare Petter Fransson, 41, inom polisområdet Storgöteborg och har varit en viktig del i den särskilda satsningen Trygg i Göteborg. Hunden Herman har under nomineringsperioden lokaliserat bl.a. ca 20 kg amfetamin, 11 kg marijuana/hasch, 11 pistoler/revolvrar samt 3 automatvapen – för att inte tala om att han varit med och hittat en försvunnen treårig pojke.


Vardag med hund

De flesta hundar är dock alldeles vanliga husdjur, om än förstås högt älskade. Hos oss på Skandinaviska Områdesskydd är hundar normalt välkomna att vara med under arbetstid, eftersom vi har gott om utrymme och ofta kan ge hundarna såväl lugn och ro som motion under en dag, men vi vet också att många hundägare har svårt att hinna ge hunden tillräcklig utevistelse en vanlig dag. Då är en hundgård en bra lösning. I den kan hunden vara uteomhus på ett säkert och tryggt sätt även när du som hundägare inte kan vara med.

Hundgårdar i många storlekar

Eftersom hundar har olika behov, för att inte tala om olika storlekar, finns våra färdiga hundgårdar i flera storlekar från nio kvadratmeter till 70 kvadratmeter. Formen på hundgården kan man välja själv, eftersom de består av lösa sektioner som man enkelt monterar ihop som man vill. En dörrsektion ingår alltid, men det går också att köpa till en extra dörrsektion om behovet finns. Det går också att plocka ihop lösa sektioner som man tycker passar. Du kan också välja mellan modellerna light och strong, beroende på vad hunden ifråga behöver. Du kan läsa mer om våra olika hundgårdsmodeller genom att ladda ner vårt produktblad om hundgårdar: produktblad hundgård.

Comments


bottom of page