top of page

Snöstaket för säkrare vägar

Vinter igen! Den gångna helgens stormbyar och snömassor förde med sig en hel del problem på landets vägar och trafikkaoset var ett faktum. Snöstaket löser inte alla problem, men är en klok investering som ökar trafiksäkerheten på många platser.

Snöstaketets funktion

Snöstaket fungerar genom att stoppa upp vindbyar med snö och därmed förbättra sikten och framkomligheten. De oregelbundna maskorna skapar virvlar som gör att snön stannar upp och bildar drivor på andra sidan om snöstaketet.

Placering av snöstängsel

Det är viktigt att ett snöstaket är rätt placerat för att det ska ge önskad effekt. Avståndet till vägen ska vara 20-30 gånger nätets höjd för bästa effekt, men det är också så att ju högre nätet placeras desto längre bort kommer snödrivan att bildas.

Montera snöstaket för säkrare vägar

Snöstängslet tål både kyla och vind väldigt bra, och det är dessutom lätt att montera: Slå ner trästörar i marken med 2,5 meters mellanrum och fixera dem minst en halv meter ner, fäst nätet med buntband. Det ska inte gå hela vägen ner till marken utan lämna minst 15 cm i nederkanten.

I vår webbutik kan du beställa snöstaket och allt du behöver för att montera, med leverans direkt dit du vill. Snöstaketet finns i två modeller – light och heavy – och på rulle om 25 eller 50 meter. Välj mellan att köpa endast snöstaketet eller färdigt paket där alla stolpar, detaljer och tillbehör som behövs för montaget ingår. Använd snöstaket för säkrare vägar!Komentarze


bottom of page