top of page

Svart villastängsel passar alla

Svart villastängsel är lite grann en blandning mellan klassiskt och modernt. En del tycker att stängsel i sig är lite tråkigt och tänker på skolor och förskolor med det vanliga gröna stängslet, men de flesta brukar ändå uppskatta ett svart villastängsel. De raka linjerna och den lite industriella känslan passar fantastiskt bra i villaträdgården.

Olika höjder

Ett svart villastängsel har fördelen att vara underhållsfritt samtidigt som det är lätt för ögat att se på – det släpper igenom ljus och blir en bra grund för klätterväxter om man föredrar det. Stängslet finns i standardhöjder från 80 cm och upp till två meter. Vanligast i villaträdgården är förstås stängsel på 100 eller 120 cm, men ett lägre stängsel passar också bra om det bara ska avgränsa och inte har som huvuduppgift att hålla barn eller djur på tomten. En del väljer högre höjder, ända upp till 200 cm, för att stänga ute till exempel rådjur. Om det är syftet måste man dock också tänka på att hålla en helt stängd stängsellinje så att det inte finns öppningar någonstans. Det kan också vara problematiskt om ett rådjur faktiskt tar sig in på tomten eftersom det då får svårt att ta sig ut igen.

Svart villastängsel – eller andra färger

Alla villastängsel oavsett färg har ett mycket bra rostskydd. Nätet är varmgalvaniserat och plastbelagt om det dessutom är pulverlackat. Det finns fyra standardfärger: varmförzinkat grå, svart, olivgrön och mörkgrön. Egentligen är det möjligt att lacka stängsel även i andra färger, men det görs väldigt sällan. En anledning är förmodligen att de färger som finns väl täcker in de behov som de flesta har. Du kan se alla färger, mått och priser på villastängsel i vår webbshop Stängselbutiken – välkommen dit!Comments


bottom of page