top of page

Svart villastÀngsel passar alla

Svart villastÀngsel Àr lite grann en blandning mellan klassiskt och modernt. En del tycker att stÀngsel i sig Àr lite trÄkigt och tÀnker pÄ skolor och förskolor med det vanliga gröna stÀngslet, men de flesta brukar ÀndÄ uppskatta ett svart villastÀngsel. De raka linjerna och den lite industriella kÀnslan passar fantastiskt bra i villatrÀdgÄrden.

Olika höjder

Ett svart villastĂ€ngsel har fördelen att vara underhĂ„llsfritt samtidigt som det Ă€r lĂ€tt för ögat att se pĂ„ – det slĂ€pper igenom ljus och blir en bra grund för klĂ€ttervĂ€xter om man föredrar det. StĂ€ngslet finns i standardhöjder frĂ„n 80 cm och upp till tvĂ„ meter. Vanligast i villatrĂ€dgĂ„rden Ă€r förstĂ„s stĂ€ngsel pĂ„ 100 eller 120 cm, men ett lĂ€gre stĂ€ngsel passar ocksĂ„ bra om det bara ska avgrĂ€nsa och inte har som huvuduppgift att hĂ„lla barn eller djur pĂ„ tomten. En del vĂ€ljer högre höjder, Ă€nda upp till 200 cm, för att stĂ€nga ute till exempel rĂ„djur. Om det Ă€r syftet mĂ„ste man dock ocksĂ„ tĂ€nka pĂ„ att hĂ„lla en helt stĂ€ngd stĂ€ngsellinje sĂ„ att det inte finns öppningar nĂ„gonstans. Det kan ocksĂ„ vara problematiskt om ett rĂ„djur faktiskt tar sig in pĂ„ tomten eftersom det dĂ„ fĂ„r svĂ„rt att ta sig ut igen.

Svart villastĂ€ngsel – eller andra fĂ€rger

Alla villastĂ€ngsel oavsett fĂ€rg har ett mycket bra rostskydd. NĂ€tet Ă€r varmgalvaniserat och plastbelagt om det dessutom Ă€r pulverlackat. Det finns fyra standardfĂ€rger: varmförzinkat grĂ„, svart, olivgrön och mörkgrön. Egentligen Ă€r det möjligt att lacka stĂ€ngsel Ă€ven i andra fĂ€rger, men det görs vĂ€ldigt sĂ€llan. En anledning Ă€r förmodligen att de fĂ€rger som finns vĂ€l tĂ€cker in de behov som de flesta har. Du kan se alla fĂ€rger, mĂ„tt och priser pĂ„ villastĂ€ngsel i vĂ„r webbshop StĂ€ngselbutiken – vĂ€lkommen dit!



bottom of page