top of page

Välj barnsäkra grindlås för ökad trygghet

Mitt förra inlägg handlade om vikten av en bra grind för att skapa en säker stängsellinje runt villatomten, men en bra grind tar dig bara halvvägs om syftet med den är att hålla barnen på rätt sida av ditt stängsel. Ett ordentligt barnsäkert lås tar dig hela vägen.

Olika typer av barnsäkra grindlås

Idag finns flera olika modeller av grindlås från kända tillverkare som Locinox, Accessa och Locksmart på marknaden, och vilken som är bäst är egentligen omöjligt att säga. Det är väl i slutänden kanske mycket en fråga om tycke och smak, även om det är en god idé att fundera över användandet av grinden innan man väljer lås. Ska den öppnas och stängas ofta? Av några få eller många olika personer? Är det viktigt att det går snabbt att öppna grinden? Här presenterar jag några av våra vanligaste barnsäkra grindlås.

Överfallslås

Ett överfallslås finns på många förskolor och fungerar på så sätt att själva låset fälls upp och ner på ovansidan av grinden, med hjälp av ett ordentligt handgrepp där en knopp dras i sidled, vilket är mycket svårt att klara för ett barn.

Lyftet

Lyftet är ett annat vanligt grindlås för förskolan. Det kan placeras lodrätt eller vägrätt på grindramen och är ett fjädersprintslås med trög fjäder som barn inte kan öppna.

Knopp

Vanliga handtag lär sig de flesta barn hantera relativt tidigt, men knoppar är betydligt svårare eftersom de kräver en vridande handrörelse som ofta är väldigt svårt för barn att få till, särskilt när det samtidigt krävs lite styrka. En knopp som handtag är därför ofta ett bra grindlås för villagrinden, eftersom det går snabbt att öppna för en vuxen, och dessutom öppnas med en hand.

Nyckel

Kanske vill du inte ha ett riktigt förskolelås, eller så har du lite större barn som snart klarar av förskolelåsen? Då är ett vanligt handtag med låshus att bra alternativ. Lås grinden med vanlig nyckel, så har du garanterat koll på vilka som kommer ut och in genom grinden. Även knopp-handtagen kan fås med lås.

Fler lås i Stängselbutiken

Självklart har vi fler lås än dessa, både vanliga och barnsäkra. Du hittar hela vårt utbud i vår webbutik, där du kan beställa för direkt leverans hem till dig.
Comments


bottom of page