top of page

Välj grind: skjutgrind eller slaggrind?

När du valt vilken stil du vill ha på din grind (om inte förr) är det dags att fundera över vilken typ av grind du ska ha. Slaggrindar, eller körgrindar, med två grindblad som möts är det vanligaste på privata tomter men skjutgrindarna blir fler och fler. Eftersom de har lite olika egenskaper tänkte jag ta upp dem här, så blir det kanske lättare att välja grind:

Slaggrind

En slaggrind kan vara alltifrån ett par meter bred till flera meter. Den har två grindblad som båda kan öppnas, och ena grindbladet fästs ofta i marken med en marksprint medan det andra grindbladet utrustas med någon sorts grindlås. En slaggrind är praktisk eftersom du kan använda den som enkelgrind eller gånggrind när du inte behöver så stor öppning, samtidigt som öppningen kan bli bred nog för att släppa in en bil. Det man måste tänka på är att grindbladen kräver en del yta när de öppnas och stängs, och ska du till exempel köra in en bil måste du kunna köra en bit in så att grindbladen blir fria nog att kunna stängas. Samtidigt kräver slaggrinden ingen direkt bredd, eftersom att grindbladen öppnas rakt utåt eller inåt.

Skjutgrind

En skjutgrind tar inget utrymme framåt eller bakåt, och är på så vis ett smidigt alternativ när ytan är lite knapp. Istället kräver skjutgrinden att det finns ett rejält utrymme åt ena sidan, så att den kan skjutas undan helt. Hur stort utrymme den behöver beror naturligtvis på hur bred skjutgrinden är.

Vi finns här när du ska välja grind

När det är dags att välja grind har vi ett flertal slaggrindar och skjutgrindar i sortimentet, såväl manuella som med motor. Se hela sortimentet och priser i Stängselbutiken.Comments


bottom of page