top of page

Bullerskydd i flera snygga modeller

Bullerproblemen i samhället blir större när det byggs allt tätare och invid hårt trafikerade vägar, och vi märker en tydlig ökning av antalet samtal från bekymrade personer. Många gånger kan ett bullerskydd vara en lösning på problemen med oljud, och förutsatt att det är så kan vi erbjuda flera olika färdiga modeller av bullerskydd.

Två huvudtyper av bullerskydd

Att beskriva hur ett bullerskydd fungerar är inte helt enkelt, men till att börja med kan vi skilja mellan reflekterande och absorberande bullerskydd. Namnen säger ganska mycket i sig själva: ett reflekterande bullerskydd tar emot oljudet och gör så att det studsar tillbaka åt det håll det kom från, vilket skapar en sorts ljudskugga bakom skärmen. Ett absorberande bullerskydd tar emot ljudet och kapslar in det så att endast en del av det studsar tillbaka, och ger på så sätt en tystare ljudbild bakom skärmen.

Reflekterande bullerskydd

I det här inlägget ska jag presentera ett urval av våra reflekterande bullerskydd, som ofta i folkmun kallas för bullerplank. Det finns naturligtvis (nästan) inga gränser för hur ett bullerplank kan se ut, men vi har i dagsläget några olika standardmodeller som vi ofta utgår från. Att standardisera är bra på flera sätt: det gör det till exempel lätt att räkna rätt så att du som kund snabbt kan få ett kostnadsförslag som är korrekt.

Fyra standardmodeller av plank

Våra fyra mest populära modeller av reflekterande bullerskydd går under namnen Ramsebo, Rosenvik, Rydefors och Renemo. Alla finns att få i tryckimpregnerat, obehandlat eller målat virke och i standardhöjder på mellan 1200 och 3000 mm. Planken byggs upp av varmförzinkade stolpar som direktgjuts i betong. Reglar i olika dimensioner monteras parallellt eller som lockpanel beroende på modell, men alltid med mineritskiva mot marken för att hindra ljud från att ta sig under planket. Bullerskyddets ovansida täcks med bockad takplåt som skydd för regn och snö.

Läs mer om våra bullerskydd

vår specialiserade sida om bullerskydd kan du läsa mer om våra olika modeller av bullerskydd, och se bilder från tidigare projekt. Naturligtvis monterar vi även specialdesignade bullerskydd, eller kombinerar standardmodellerna med specialsektioner – fantasin sätter gränserna här. Vi svarar gärna på dina frågor om bullerskydd, och lämnar en kostnadsfri offert på bara några dagar.Yorumlar


bottom of page