top of page

Dämpar buller vid motorväg

Under början av sommaren färdigställdes bullerskyddet längs Nynäsvägen i Haninge. Bullerskyddet är lite speciellt i och med att det går så pass djupt neråt – från motorvägen till den mindre väg som passerar under motorvägen. Som mest mäter bullerskyddet fem meter från mark till överkant, och resultatet är betydligt mindre upplevelse av buller vid motorvägen.

Reflekterande bullerskydd med inslag av plexiglas

Bullerskyddet är byggt med en grund av kraftiga mineritskivor och med en tät träkonstruktion dämpar det buller vid motorvägen. För att inte tappa den utsikt som finns på platsen är det mittersta partiet byggt med tjocka plexiglas som lämnar sikten fri men ändå får ljudet att studsa tillbaka, vilket skapar ljudskugga på andra sidan.

Buller vid motorvägen kan dämpas

Vi bygger många meter bullerskydd varje år, både längs motorvägar och runt villatomter. Vi bygger både reflekterande bullerplank och absorberande, och gör såväl platsbyggda konstruktioner som montage av färdiga moduler. Att buller vid motorvägen drabbar många är tydligt.

Bullerskydd för hemmafixaren

Buller är ett allt större samhällsproblem som många människor besväras av, och för privatpersoner finns det möjlighet att få bidrag för att bygga bullerskydd vid den egna tomten om det är så att man uppfyller vissa kriterier. Dock kan bullerskydd vara svårt att bygga själv, eftersom det krävs att planket är totalt tätt för att buller inte ska kunna tränga igenom. Därtill handlar det ofta om väldigt tungt material som ibland kräver maskinhjälp. En smidig variant att montera själv är dock modellerna från NoiStop, som kommer i färdiga moduler som relativt enkelt kan monteras på plats utan lyfthjälp. NoiStop Wood och NoiStop Green är dessutom bra underlag för klätterväxter, och bildar så småningom en grön mur i trädgården. Se alla våra bullerskydd i Stängselbutiken.Comments


bottom of page