top of page

Karm 2000 - en pålitlig motor för villagrindar

Karm 2000 är en av våra mest populära villagrindsmotorer, och det är inte svårt att förstå varför: den är inte bara driftsäker och snabb utan också stilsäkert formgiven vilket gör att den passar även den mest kräsna kunden.

Motor för slaggrindar

Karm grindmotor kan monteras på så gott som alla slaggrindar, och ingen svetsning behövs eftersom fästena för både grindramar och grindstolpar medföljer när man köper det färdiga paketet. I paketet ingår alltid 2 st. grindmotorer, 2 st. fästen för grindram, 2 st. fästen för stolpe, 1 st. styrskåp, 1 st. styrskåpsstolpe, 2 st. fotoceller, 1 st. radiomottagare samt 1 st. fjärrkontroll.

Många tilläggsprodukter

Motorn kan kompletteras med ett stort urval av tilläggsprodukter för att täcka alla tänkbara behov. Alla typer av styrenheter går att koppla till karm, och du väljer själv om öppning ska ske via fjärrkontroll, tidur, kodläsare eller via annat passagesystem – för om det redan finns ett befintligt passagesystem kan grindmotorn enkelt anslutas till detta. Karm kan du läsa mer om i Stängselbutiken.

En annorlunda grind med Karm 2000

Vi installerade vår första Karm grindmotor redan 2006 och sedan dess har det blivit ungefär 600 till. Än så länge har inte en enda gått sönder utan yttre påverkan och det tycker vi är ett riktigt bra betyg! Under februari monterade vi motorn på bland annat en vitlackerad smidesgrind av modellen AW 10:PP, med mycket snyggt resultat. En annan intressant sak med just den här grinden är att den har lite oregelbunden form, eftersom infarten sluttar och man inte ville ha för stort mellanrum under grinden. Dessutom är det än så länge i Sverige lite ovanligt med smidesgrindar lackade i andra kulörer än svart och antracitgrå, och här är det extra kul att se hur väl grinden passar till det klassiskt röda staketet. I Stängselbutiken har vi ett brett sortiment av smidesgrindar, som alla kan specialanpassas i mått och färg för att ge en helt unik känsla.



bottom of page