top of page

Klassiskt trästaket - vackert i alla väder


Under våren bygger vi mycket trästaket. Det är ett av de mest klassiska områdesskydden, lätta att anpassa och mycket lämpligt för villaträdgården. Ett lägre staket med glesare spjälor ger en känsla av rymd, medan ett högre staket med tätare spjälor effektivt skärmar av och skapar en privat sfär. Ett trästaket passar alla typer av hus, och ger en känsla av kvalitet och äkthet.

standardmodeller av trästaket

Våra standardmodeller av trästaket är ett prisvärt alternativ som finns på lager för direkt leverans, och som du enkelt beställer själv i Stängselbutiken.  De finns i höjderna 1000 och 1200 mm med rak eller spetsig topp och vi använder 22 mm tjockt virke med 95 mm bredd. Du kan välja mellan tryckimpregnerat eller obehandlat virke (ett impregnerat staket behöver inte målas, men kan om så önskas målas efter ett par år) men med rätt förutsättningar lovar vi att ditt staket är så gott som underhållsfritt i många år. Alla detaljer är galvaniserade alt. i rostfritt utförande, och stolpar samt liggare är snedsågade i toppsida 15˚ för vattenavrinning. Monterade på rätt sätt har ett klassiskt trästaket samma livslängd som ett vanligt stängsel.

Har du egna idéer om hur du vill att ditt staket ska se ut hjälper vi dig gärna att ta fram ritningar och en offert. Välkommen att höra av dig till oss!Commentaires


bottom of page