top of page

Reparation av stängsel efter vintern

Har vintern gått hårt åt ditt staket? Behöver du en reparation av stängsel efter vintern? Ett stängsel tål mycket och går inte lätt sönder, men snö och plogbilar kan ibland orsaka skada. Det kan handla om stängselstolpar som böjs eller nät som gått sönder, till exempel, och då är det viktigt att laga stängslet och inte låta skadan påverka resten av stängslet.

Trasiga nät och lutande stolpar

Reparation av stängsel är vanligt arbete framför allt under tidig vår, och då handlar det ofta om att gjuta nya stolpar eller laga nät som gått sönder. Stolpar som blivit påkörda eller fått stå emot mycket snövallar kan böja sig, och då kan man ofta byta ut bara stolpen och behålla nätet. Om det är nätet som är trasigt kan det ”sys” ihop med ny tråd i samma kvalitet för att skadan ska bli så osynlig som möjligt och hålla samma rostskydd som tidigare. Ibland ser man lagningar med ståltråd men det bör alltså undvikas, just eftersom hållbarheten blir sämre. Dessutom kan ståltråd riskera att skada djur eller barn.

Enkel reparation av stängsel

Ett trasigt eller snett staket ser ganska tråkigt ut, men är alltså oftast inget större problem att laga. Det gör att stängsel är ett mycket bra områdesskydd som överlag håller sig snyggt länge. Vill du laga själv hittar du stolpar, nät och alla andra detaljer i vår E-butik för stängsel, Stängselbutiken. Om du behöver hjälp med reparation kan du börja med att kontrollera med ditt försäkringsbolag om det är så att de kan ersätta skadan (om den till exempel är orsakad av plogbilar), och sedan begära en helt kostnadsfri offert för reparationen. Ett tips är att passa på innan våren satt igång på allvar, för att undvika långa väntetider. Jobbet är snabbt gjort och en god investering eftersom ett väl underhållet stängsel håller längre. Välkommen att kontakta oss per telefon, eller skicka in en enkel offertförfrågan!Comments


bottom of page