top of page

Stängseltips i Vårt Nya Hus

Vårt nya hus är tidningen för dig som ska bygga eller köpa nytt – 180 sidor med tips och inspiration kring husbyggande och tomtanläggning. I senaste numret (nr5:2014), som kom ut i maj, är Jimmy Ekman från Skandinaviska Områdesskydd med och tipsar om vad som är bra att tänka på när det handlar om staket och grindar för villan.

Det vanligaste staketet i Sverige är det klassiska flätverksstängslet, som många känner som Gunnebostängsel. Dock börjar smidesstaket bli alltmer vanliga, i takt med att utbudet ökar och folk lägger mer tid och pengar även på sina bostäders utsida. Prisskillnaden är ganska stor: medan ett stängselstaket kostar omkring 300-400 kr per löpmeter går ett smidesstaket loss på  1500-2000 kr per löpmeter. Ett trästaket ligger nånstans i mitten, beroende på modell och material förstås.

– För många är staket och grindar det absolut sista man köper till sin tomt och då är det lätt att bli lite snål, säger Jimmy. En lösning kan vara att köpa ett mer påkostat staket till framsidan, men välja en enklare variant runt resten av huset. Villastängsel går utmärkt att kombinera både med smidesgrindar och trä.

Du hittar mer bra info om husbyggande på http://www.vartnyahus.se. Vill du bygga själv hittar du allt material i vår webbutik för områdesskydd, Stängselbutiken.



Comments


bottom of page