top of page

Stålnätspaneler runt fotbollsplanen

Mindre fotbollsplaner på skolgårdar och i bostadsområden saknar ofta stängsel eller annat skydd runt omkring. Det är kanske lätt att tänka att spelet på de mindre planerna inte är så intensivt att det behövs något särskilt skydd, men tvärtom är det ofta så att stängsel eller stålnätspanel är minst lika viktigt på mindre planer, där många rör sig i ytterkanten.

Stålnätspaneler på skolgården

För ett par veckor sedan monterade vi stålnätspanel vid en fotbollsplan på en skola i Haninge, och att det gör nytta är lätt att se på bilden nedan. Här vistas ett hundratal barn varje dag på rasterna, och att spela fotboll är populärt bland såväl de mindre förskoleklassarna som de äldsta eleverna i årskurs 6. Tidigare var här bara en illa medfaren grusplan, men under höstterminen investerade skolan i konstgräs, en ordentlig sarg byggdes och nu är också bollskyddet på plats – något som helt saknades tidigare. Stålnätspanelen hindrar effektivt bollar från att komma för långt bort, och stoppar samtidigt de förbipasserande som innan genade över planen. Dessutom ger stålnätspanelen ett inramat och exklusivt intryck som definitivt lyfter skolgården.

Svetsade för hög hållbarhet

Eftersom stålnätspanelerna är svetsade har de en mycket robust och svårforcerad konstruktion: panelerna byggs upp av punktsvetsade ramar av galvaniserat stål i olika dimensioner, vilket ger dem slitstyrka utöver det vanliga. Extra viktigt med klättrande barn i närheten! Stålnätspaneler runt fotbollsplanen är därför en riktigt bra lösning för skolor.

Andra användningsområden

Stålnätspaneler är förstås inte bara till för fotbollsplaner, utan används framför allt i industrin där säkerhetskraven är höga. De finns i många olika dimensioner och kan beställas i färdiga paket med alla detaljer som behövs för eget montage. Köp stålnätspaneler i Stängselbutiken för omgående leverans direkt till montageplatsen.Comentários


bottom of page