top of page

Staket vid vatten

För de som har förmånen att ha en sjötomt uppstår ibland frågan om hur man bäst löser områdesskyddet invid strandkanten. Ibland ligger tomten invid en strandpromenad, så att man vill hindra flanerande personer från att råka komma in på tomten, men ofta handlar det som vanligt om djur eller barn som ska hållas på rätt sida.

Olika underlag

Ett vanligt staket eller stängsel kan de flesta hyfsat händiga montera själva. När det handlar om sjötomter kan underlaget göra det lite knepigare, men absolut inte omöjligt. Vi monterar utan problem på både berg, strand och bryggor så att staketet står stadigt i många år.

Lösningar för staket vid vatten

Det som kan ställa till lite problem är just när det behövs staket vid vatten, och här finns lite olika lösningar. Att sätta taggtråd en bit ut i vattnet är ett sätt som definitivt gör det svårt att komma runt. En annan metod är att låta en regel gå ut över vattnet och sedan förankra staketet i den – för ett staket vill man ju inte ha i direktkontakt med vattnet av hållbarhetsskäl.

Stängsel på bryggor

Det är vanligt med stängsel på privata bryggor eller vid båtklubbar. Då är det viktigt att man inte kan ta sig runt stängslet, och därför byggs det så att det sticker ut från kanterna, ofta med taggtråd.

Vi hjälper dig med ditt projekt

Behöver du hjälp att rita och/eller montera stängsel vid vatten så kan vi förstås hjälpa dig. Våra säljare har jobbat med montage och har lång erfarenhet av alla typer av områdesskydd, och kan hjälpa till att ta fram en lösning som passar på just din tomt. Det är gratis att begära en offert, och du gör det enkelt här. Vill du bygga själv hittar du allt material för direkt leverans i vår webbutik Stängselbutiken.Comments


bottom of page