top of page

Svart stängsel är det nya gröna

När man pratar om villastängsel är det ofta den mörkgröna färgen som kommer upp, och trots att grönt stängsel smälter in väldigt bra i de flesta miljöer känner en del att det är ett lite tråkigt och oinspirerat områdesskydd. Då kan svart stängsel vara ett bra alternativ – det har många fördelar!

Svart stängsel är klassiskt – och modernt

Faktiskt! Ett svart stängsel har ju samma klassiska modell som det gröna, och ögat känner väl igen dess proportioner och delar. Ända framstår det svarta stängslet som mer modernt, och den svarta färgen ger stängslet lite mer skarpa konturer. De raka linjerna passar funkishus och moderna stenhus perfekt, i synnerhet tillsammans med en överliggare som ytterligare förstärker det svarta.

Svart stängsel är kostnadseffektivt

Precis som det gröna stängslet tillhör svart stängsel standardsortimentet, och överlag är villastängsel mycket kostnadseffektivt. Det är enkelt att montera på de allra flesta underlag och det går relativt snabbt. Materialet är lätt att transportera eftersom nätet kommer på rullar och stoplar och detaljer tar liten plats jämfört med många andra alternativ som kommer i färdiga sektioner.

Svart stängsel är underhållsfritt

När stängslet väl är på plats behövs inget underhåll alls, och utan yttre påverkan står det rakt och snyggt i många, många år. Det viktigaste är grunden: stolparna måste gjutas ordentligt för att inte börja luta, och ett ordentligt spänt nät gör att stängslet alltid ser fräscht och nytt ut.

Svart stängsel runt nybyggt hus

För en tid sedan monterade vi detta svarta stängsel i ett nybyggt område. Här passar det perfekt, eller hur? Raka linjer och en svart färg som låter stängslet synas snarare än försöker gömma det. I Stängselbutiken finns svart stängsel att köpa i färdiga paket där alla detaljer för montaget ingår. Vi levererar direkt till montageplatsen och lämnar tydliga montageanvisningar om du vill montera själv. Vill du ha hjälp begär du enkelt en kostnadsfri offert här.Comments


bottom of page