top of page

Rätt verktyg för stängselmontage

Vi utför montage året runt, men vi säljer också material för dig som vill montera ditt stängsel själv. Med rätt förberedelser, ett bra markarbete och ordentliga verktyg för stängselmontage blir slutresultatet både proffsigt och hållbart.

Stängsellinjen

Ett första viktigt steg – förutsatt att du har ett hyfsat plant underlag – är förstås att märka ut sträckan för stängslet, och det görs enklast med en markörspray i tydlig färg. För att sedan få en stängsellinje som är rak och snygg används utmärkningspinnar som slås ner i marken vid hörn och ändar, och mellan pinnarna dras murarsnöre.

Gräva och gjuta

Dags att gräva hål för att gjuta stolparna. Att gräva kan vara riktigt tidskrävande, men en plintspade eller grävsax gör jobbet betydligt enklare. Grävsaxen är tillverkad av härdat stål och den gör det möjligt att gräva djupt utan att gropen blir för bred, vilket sparar både tid och betong när det är dags att gjuta.

Popnitstång och gripplestång

Vid själva montaget behöver du en popnitstång för att kunna fästa klammer och stagtråd med popnit på stängselstolpen. En farmartång använder du för att montera nät med spikmärlor, och den är smidig för utdragning av krampor och har en praktisk avbitarfunktion. En gripplestång hjälper dig att skarva och spänna stagtråden, och sedan är du så gott som hemma 

Färdiga paket för hemmamontage och rätt verktyg för stängselmontage

I Stängselbutiken kan du köpa färdiga paket för stängsel där allt material som du behöver för 25, 50, 75 eller 100 meter ingår. Komplettera med några bra verktyg för stängselmontage, så kan du montera ett både snyggt och säkert stängsel.

Till sist vill vi tipsa om grävverktyget framför alla andra: plintspaden. Med plintspaden gräver du snabbt djupa hål som är perfekta för gjutning. Vill du se hur en plintspade ska hanteras? Kolla här så får du se Patrik in action.Comments


bottom of page