top of page

Trappa och sittgradäng på skolgård

De flesta av våra projekt handlar förstås om montage av olika typer av områdesskydd, men vi gör även en del andra snickerijobb. Under januari har vi till exempel byggt en trappa och sittgradäng på en skolgård i Stockholms innerstad.

Hållbara trappor

Att bygga trappor kräver mycket kunskap om den ska bli hållbar och stadig, och i en skolmiljö där det passerar många personer varje dag är det förstås extra viktigt med hållbarhet och säkerhet. Därför har vi i vårt team av montörer en grupp som tar ett extra övergripande ansvar vid den här typen av byggen.  Eftersom en trappa är en så pass känslig konstruktion måste allt material vara av högsta kvalitet. Det är förstås svårt att byta ut delar av en trappa i efterhand och därför bygger vi med tryckimpregnerat virke. Dessutom måste man vid byggandet se till att det inte kan samlas fukt i några mellanrum och så att vatten kan rinna av trappan. Alla beslag, spikar, skruvar och bultar måste vara varmförzinkade för att inte rosta.

Trappräcke i trä

För ökad säkerhet har vi byggt ett enkelt träräcke på båda sidor om trappan. Det gör trappan lättare att se vilket också hindar att den råkar användas som sittplats.

Gradäng som samlingsplats

I det här fallet byggde vi en trappa som var integrerad med en sittgradäng, vilket egentligen också är en sorts trappa men med färre och större trappsteg. Gradängen fungerar som en mindre läktare och kan användas som samlingsplats på raster eller skolavslutningar till exempel. Ett välkommet inslag på skolgården såhär när våren är på ingång.

Hjälp att bygga trappa

Behöver du hjälp att bygga en trappa, altan eller annat så kan du enkelt begära en kostnadsfri offert på vår hemsida. Vi kan hjälpa dig med allt från idé till konstruktion.Comments


bottom of page